joi, 27 martie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Diana Şuşnea!

Diana Şuşnea a împlinit 15 ani
Căpitanul lotului feminin sub 15 ani al echipei Baschet Club Star, Diana Şuşnea, îşi aniversează, joi, ziua de naştere. Jucătoarea a început sportul de performanţă în urmă cu trei ani şi jumătate şi a acumulat o experienţă destul de bogată alături de colegele sale. Diana s-a născut pe 27 martie 1999 şi a evoluat pentru prima dată în rândul grupării din Capitală pe 20 octombrie 2010, întâlnire în care şi-a trecut în cont primele două coşuri din acţiune din carieră. De atunci, sportiva a bifat aproape 100 de prezenţe pentru BC Star.

DATE DESPRE JUCĂTOARE

De-a lungul carierei, Diana Şuşnea a participat la toate acţiunile care au implicat echipa Baschet Club Star, lotul de jucătoare născute în anii 1999-2000, fie că vorbim de cantonamente, meciuri de pregătire sau oficiale, antrenamente sau de turnee. Căpitanul alb-roşiilor a adunat şi câteva medalii în palmares, acestea fiind obţinute la turneele finale ale Campionatelor Municipale feminine, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar sau la alte competiţii la care a luat parte. Diana a evoluat, încă de la meciul său de debut, cu numărul cinci pe tricou, şi a fost folosită atât ca extremă dar şi ca fundaş. Recordul personal de puncte marcate al sportivei este de 29, performanţă realizată în octombrie 2013, la meciul dintre Baschet Club Star şi BC 97 Bucureşti, încheiat cu scorul de 93-14.

Statistică În primul său meci oficial, Diana Şuşnea a marcat patru puncte şi a contribuit cu alte patru intercepţii în victoria echipei Baschet Club Star în faţa formaţiei CSŞ 4 Bucureşti, scor 47-32. Jocul a avut loc pe 30 octombrie 2010. Detalii şi galerie foto puteţi vedea aici...

După ce anul trecut, Diana Şuşnea a ajuns, alături de colegele sale, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul şase, în acest sezon căpitanul alb-roşiilor a revenit în ultima fază a unei competiţii, însă la categoria rezervată jucătoarelor sub 15 ani. Elevă în clasa a opta la Şcoala Gimnazială 119, sportiva şi-a condus selecţionata din care face parte către lupta pentru medalii la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, urmând să participe, alături de Ruxandra Mihai, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Denisa Ţurcan, Alexandra Ghiţă, Cristina Grigore şi de Lavinia Dinu, la ultimul act al acestei întreceri, care va avea loc la Alba Iulia, între 3 şi 6 aprilie, şi care va desemna campioana.

Diana Şuşnea este prima componentă din lotul echipei Baschet Club Star care a ajuns la "borna" celor 15 primăveri, sportiva marcând în 87 din cele 98 de partide oficiale în care a fost folosită de conducerea tehnică a grupării din Capitală. Mai mult, în ultimele două sezoane, căpitanul alb-roşiilor a fost o prezenţă constantă în programul naţional Performbaschet, singurul criteriu de selecţie pentru loturile ţării noastre, indiferent de categoria de vârstă. Cu ocazia aniversării frumoasei vârste de 15 ani, conducerea şi colegele grupării din Capitală îi urează jucătoarei multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor în viaţă, atât pe plan personal cât şi pe cel profesional, numai zâmbete şi bucurii, cât mai multe evoluţii în tricoul alb-roşu şi, de ce nu, selecţii sub tricolor sau în prima ligă de senioare. La mulţi ani, Diana!

Pentru a putea vizualiza cele mai importante momente din viaţa sportivă a jucătoarei Diana Şuşnea, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: