vineri, 6 decembrie 2013

ONOMASTICĂ. La mulţi ani, Nicoleta!

Alexandra Marin şi Roxana Agachi
Două dintre jucătoarele de bază ale lotului feminin sub 15 ani îşi serbează, vineri, onomastica. Alexandra Nicoleta Marin şi Roxana Nicoleta Agachi au fost felicitate de familie, colegele de echipă şi de cei dragi cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae. Ambele sportive nu au avut însă timp pentru distracţie deoarece în perioada 6-8 decembrie are loc la Bucureşti turneul de sală din cadrul fazei de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15, acolo unde Baschet Club Star este cotată cu şanse de a ajunge în runda semifinală.

Roxana Nicoleta Agachi a fost selecţionată în lotul echipei Baschet Club Star, sportive născute în anii 1999-2000, în octombrie 2010, atunci când şi-a exprimat dorinţa de a participa la antrenamentele grupării din Capitală. În scurt timp, pivotul alb-roşiilor a ajuns să fie un om de bază şi să contribuie decisiv la succesle formaţiei pregătite de Valentin Bâlă. Roxana Agachi a fost cooptată în programul naţional "Performbaschet", singurul criteriu de acces către reprezentativele ţării noastre, echipiera Baschet Club Star participând chiar şi la un stagiu naţional, alături de cei mai experimentaţi baschetbalişti la categoria sa de vârstă. Născută pe 8 aprilie 1999, Roxana evoluează cu numărul şapte pe tricou şi are un record personal de 27 de puncte marcate într-un meci, acumulând, până acum, un total de 95 de partide pentru Star.

Statistică Alte două jucătoare care au purtat, în trecut, echipamentul alb-roşu îşi sărbătoresc şi ele ziua numelui. Nicoleta Constantinescu şi Nicoleta Plaian au fost felicitate de prieteni, de cei dragi şi de colegi cu ocazia onomasticii, prima dintre acestea evoluând pentru echipa Baschet Club Star timp de aproximativ cinci ani. Detalii citiţi aici...

Alexandra Nicoleta Marin a ajuns în lotul echipei Baschet Club Star în urmă cu două sezoane, în decembrie 2011 şi a debutat pentru actuala sa grupare pe 6 ianuarie 2012. După ce a trecut pe la formaţiile CSŞ 2 Bucureşti şi CSŞ 6 Bucureşti, pivotul alb-roşiilor a câştigat în experienţă în momentul în care a prins lotul alb-roşiilor, acolo unde şi-a trecut în cont o medalie de aur în cadrul Campionatului Municipal feminin Under 12 dar şi un titlu de vicecampioană naţională în cadrul aceleiaşi categorii de vârstă. Născută pe data de 10 aprilie 2000, Alexandra Marin a impresionat prin talia sa, 1,83 metri înălţime, dar şi, mai ales, prin tehnica pe care o deţine la nici trei ani de când practică baschetul de performanţă, un merit deosebit în acest sens avându-l şi cea care a descoperit-o, doamna profesor Cornelia Mircioiu.

Roxana Agachi şi Alexandra Marin au fost felicitate de colege la turneul de sală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, acolo unde echipa Baschet Club Star şi-a disputat, în perioada 6-8 decembrie, meciurile din cadrul fazei de calificare la turneul semifinal. Conducerea clubului, coechipierele sărbătoritelor dar şi familia şi prietenii le-au urat tot ceea ce este mai frumos celor două componente ale alb-roşiilor. Cu ocazia Sfântului Ierarh Nicolae, oficialii grupării din Capitală le aduc fetelor recunoştinţa acestora pentru tot ceea ce au realizat până acum şi le doresc sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor pe toate planurile, cât mai multe selecţii la formaţia de club şi, în viitor, chiar sub tricolor, acolo unde oricine visează să ajungă. La mulţi ani, Roxana! La mulţi ani, Alexandra!

Alexandra Marin a marcat 42 de puncte în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia, partidă încheiată cu scorul de 83-82 pentru alb-roşii. Detalii aici...

Niciun comentariu: