joi, 12 decembrie 2013

ANIVERSARE. La mulţi ani, Ruxandra şi Roxana!

Ruxandra Mihai şi Roxana Mihai
Două din jucătoarele de bază ale echipei Baschet Club Star, Ruxandra şi Roxana Mihai, îşi serbează, joi, ziua de naştere. Cele două componente ale alb-roşiilor s-au născut pe data de 12 decembrie 2000 şi au deja trei ani de când practică sportul cu mingea la coş la nivel de performanţă. Ambele sunt cunoscute chiar şi la nivel naţional, acolo unde au şi cucerit, în urmă cu două sezoane, un titlu de vicecampionă cu actuala lor grupare, la Liga Naţională Under 12 de la Braşov, din iulie 2012. Mai mult, cele două surori se află şi în topul all-time al marcatoarelor clubului.

Roxana Mihai are în palmares două medalii de aur cucerite la Campionatul Municipal feminin Under 12 şi la faza pe Bucureşti a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, una de argint la Liga Naţională Under 12 la care mai adăugăm bronzul de la junioare trei, din urmă cu două sezoane. În colecţia de trofee mai păstrează încă un loc secund, anul trecut, la Under 14 în Capitală, trofeul MVP de la finala Campionatului Municipal feminin Under 12 plus o prezenţă în cele mai bune jucătoare ale Ligii Naţionale feminine din 2012. Din păcate, în actuala stagiune, Roxana "Kiki" Mihai nu va putea să închidă sezonul deoarece a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat, lucru care o va ţine departe de teren cel puţin până în iunie 2014, atunci când toţi speră ca recuperarea nouarului lotului de Under 14 să fie perfectă pentru a prinde turneul final.

Statistică În ultimul meci disputat în acest sezon, Roxana Mihai a evoluat mai puţin de două minute şi a înscris un coş din acţiune plus încă o pasă decisivă. În disputa din runda a doua a Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarea s-a accidentat grav la ligamente.

Ruxandra Mihai a bifat în carieră aceleaşi trofee pe care le-a cucerit şi sora sa. Andruţa, aşa cum este alintată Ruxandra de colegele de echipă şi de prieteni, este medaliată cu aur, argint şi bronz la toate competiţiile la care a luat parte până acum şi este una dintre cele mai apreciate sportive din lot. Mai mult, şesarul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă este căpitanul Baschet Club Star, tocmai datorită evoluţiilor sale remarcabile din meciuri şi nu numai. După şase prezenţe consecutive la tot atâtea turnee finale, Ruxandra Mihai a fost selecţionată în programul naţional "Performbaschet", singura modalitate de acces către loturile naţionale, indiferent de categoria de vârstă. Lider la pase decisive şi la intercepţii, baschetbalista este una din sportivele de perspectivă pe care gruparea din Capitală le propune pentru o eventuală prezenţă în prima ligă de senioare şi chiar şi sub tricolor.

Ruxandra şi Roxana Mihai au ajuns în lotul echipei Baschet Club Star în octombrie 2010 şi de atunci au fost prezenţe constante în formaţia de bază a alb-roşiilor. Cu o medie situată undeva în jurul a 12 puncte realizate pe meci, cele două componente ale grupării din Capitală au ajuns la o maturitate sportivă pe care nu o au încă multe baschetbaliste de la categorii superioare de vârstă. Pentru noul an, Andruţa şi Kiki şi-au propus să revină de la turneele finale cu noi medalii şi să aibă un sezon cât mai bogat în victorii. Cu ocazia aniversării celor 13 ani, conducerea clubului, colegele de echipă şi cei dragi le urează fetelor multă sănătate, fericire, zâmbete şi bucurii, îndeplinirea tuturor dorinţelor şi cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu. La mulţi ani, Ruxandra! La mulţi ani, Roxana!

Ruxandra Mihai a avut o evoluţie magistrală în meciul câştigat de echipa Baschet Club Star în faţa formaţiei Olimpia. Detalii aici...

Niciun comentariu: