miercuri, 23 octombrie 2013

ANIVERSARE. La mulţi ani, Cristina Grigore!

Cristina Grigore a evoluat doar la Star
Chiar dacă în ultima perioadă nu a fost prezentă la meciurile echipei Baschet Club Star, suferind de apofizită, Cristina Grigore nu a renunţat la visul său, acela de a avea o carieră în sportul cu mingea la coş. Pivotul alb-roşiilor îşi serbează, miercuri, ziua de naştere, urmând să fie din nou alături de colegele sale pentru a fi felicitată aşa cum se cuvinte. Cristina s-a născut pe data de 23 octombrie 1999, măsoară 1,80 metri înălţime şi a fost selecţionată în lotul alb-roşiilor în urmă cu trei ani, la ora actuală fiind o jucătoare de bază a lotului feminin sub 15 ani al grupării din Capitală.

Prezentă la prima selecţie a echipei Baschet Club Star, grupa de jucătoare născute în anii 1999-2000, Cristina Grigore a trecut cu brio peste probele din trial şi a ajuns în lotul de performanţă al alb-roşiilor. Din 20 septembrie 2010 şi până în octombrie 2013, jucătoarea a evoluat destul de mult şi a ajuns, în scurt timp, să facă parte şi din programul naţional "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de acces către reprezentativele ţării noastre, indiferent de categoria de vârstă a sportivelor. Cristina şi-a mai trecut în palmares un loc doi la "Cupa Star", în urmă cu doi ani, apoi a avut un salt excelent alături de colegele sale, de la locul 25 în România, în 2011, la poziţia a şasea în întrecerea rezervată fetelor din 1999-2000 plus o prezenţă în fazele finale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin.

Info Cristina Grigore este una dintre sportivele din lotul echipei Baschet Club Star care îşi doreşte să ajungă să câştige bani din această disciplină, la nivel profesionist. Chiar dacă încă este departe de un posibil contract, pivotul alb-roşiilor nu renunţă la visul său şi munceşte enorm la antrenamente. Vizualizaţi aici profilul jucătoarei.

De când a început sportul de performanţă, Cristina Grigore nu a evoluat decât pentru echipa care a format-o, Baschet Club Star. Cea mai importantă clasare în carieră a fost locul şase în Campionatul Naţional feminin Under 14, ediţia 2012-2013, dar şi poziţia a cincea de la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în luna aprilie a acestui an. Pivotul alb-roşiilor a început excelent acest sezon, a intrat în lotul de bază în scurt timp, însă nu a participat la primul turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 15 din cauza unei apofizite care a ţinut-o departe de teren, jucătoarea urmând să reintre în meciuri cel mai probabil în luna decembrie, în faza de calificare a competiţiei amintite mai sus. Până atunci, Cristina va lua parte şi la partidele din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare doi.

De-a lungul carierei sale sportive, Cristina Grigore a bifat trei prezenţe la turnee finale ale Campionatelor Naţionale şi ale ONSS şi a ajuns la campul naţional al Performbaschet, vara trecută, la Braşov, acolo unde au mai participat alte trei colegele ale sale: Diana Şuşnea, Roxana Agachi şi Alexandra Marin. Cristina şi-a propus să repete performanţele de până acum şi chiar să le depăşească în acest sezon. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, la cei 14 ani împliniţi, familia, prietenii şi coechipierele, alături de tehnicienii şi oficialii echipei Baschet Club Star îi urează sărbătoritei multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât pe plan sportiv cât şi pe cel personal, cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu şi chiar prezenţe în toate selecţionatele naţionale. La mulţi ani, Cristina!

În urmă cu un an, în mai 2012, Cristina Grigore şi colegele sale au cucerit primul loc la Bucharest Streetball Weekend, categoria sub 14 ani feminin. Detalii aici...

Niciun comentariu: