vineri, 27 septembrie 2013

UNDER 14. Debut oficial în Campionatul Naţional

Ruxandra Mihai (la minge) va fi titulară
Lotul feminin sub 14 ani al echipei Baschet Club Star va debuta, vineri după amiază, în cadrul Campionatului Naţional, categorie rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001. Jucătoarele alb-roşii le vor avea ca adversare, în primul turneu al seriei preliminare F, care va avea loc în perioada 27-29 septembrie, la Ploieşti, pe formaţiile CSŞ Târgovişte, ACS Champions, CSŞ Ploieşti şi pe CSM Târgovişte. Primele trei clasate, după finalul celor două turnee, vor merge în fazele superioare.

Pentru această primă parte a Campionatului Naţional feminin Under 14, conducerea tehnică a alb-roşiilor a reactivat-o pe Ioana Săndulescu, jucătoare care, iniţial, şi-a anunţat intenţia de a renunţa la performanţă. Lavinia Dinu a obţinut, conform Regulamentului FRB, o derogare din partea forului de specialitate deoarece, potrivit organizatorilor, o sportivă născută în anul 2002 poate evolua la junioare trei, dacă are cel puţin 1,65 metri înălţime, cerinţă pe care componenta grupării din Capitală o confirmă. În rest, în acest sezon, la nivel naţional, nu se va mai putea conta pe Ingrid Paraschiv pentru că aceasta este cu trei ani mai mică decât limita de vârstă impusă de oficiali. În aceste condiţii, baschetbalista va putea să reprezinte BC Star în întrecerile din cadrul Campionatului Municipal, atât la junioare trei cât şi la minibaschet.

Statistică În presezon, echipa Baschet Club Star a susţinut şase partide de verificare, toate adjudecate de alb-roşii. În aceste meciuri a fost verificat însă tot lotul de jucătoare, atât cel de Under 14 cât şi cel de Under 15 şi a fost urmărit numai progresul sportivelor în pregătire.

Pentru turneul de la Ploieşti, din perioada 27-29 septembrie, lotul echipei Baschet Club Star va fi format din Ruxandra Mihai şi din Alexandra Marin, căpitani, Roxana Mihai, Oana Dima, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Maria Stratulat, Lavinia Dinu, Ioana Săndulescu, Maria Topîrceanu şi din Denisa Ţurcan. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor face naveta în perioada disputării partidelor şi nu vor rămâne în localitatea care va găzdui, timp de trei zile, meciurile din faza preliminară a Campionatului Naţional feminin Under 14. O altă noutate este şi cooptarea Denisei Ţurcan, jucătoare care a mai fost trecută pe lista oficială către federaţia de specialitate şi în sezonul trecut, însă nu a bifat decât patru meciuri dintr-un total de 27 disputate. Componenţa finală a echipei va fi anunţată abia la începutul lunii noiembrie.

În primul meci din cadrul turneului de la Ploieşti, echipa Baschet Club Star va întâlni, vineri după amiază, formaţia CSŞ Târgovişte într-o partidă în care jucătoarele alb-roşii pornesc, teoretic, cu prima şansă la obţinerea unui rezultat pozitiv. La categoria sportivelor născute în anii 2000-2001 este prima partidă oficială dintre cele două grupări. Bilanţul disputelor directe este favorabil bucureştencelor, care şi-au adjudecat patru din cele şase meciuri directe de până acum. Jocul este programat să înceapă la ora 17.00 şi se va desfăşura în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii "Nicolae Iorga". Tot vineri, însă de la ora 19.00, se vor afla faţă în faţă CSM Târgovişte şi ACS Champions, în timp ce CSŞ Ploieşti are etapă liberă. Turneul se va încheia duminică seară, după desfăşurarea a cinci runde în timp de trei zile.

Lotul feminin al alb-roşiilor s-a reunit pe 12 august. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: