vineri, 19 aprilie 2013

ONSS. Două înfrângeri în prima zi a turneului

Fetele au fost defavorizate de arbitrii
Jucătoarele alb-roşii nu au avut şansa să se impună în primele două întâlniri din cadrul turneului final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, întrecere care se desfăşoară la Galaţi. După un eşec cu reprezentanta judeţului Teleorman, scor 37-62, fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut, scor 30-39, şi disputa cu LPS Galaţi, însă învingătoarea a fost decisă, din păcate, de arbitri. Cu două puncte din patru posibile Şcoala 119, acolo unde învaţă componentele Baschet Club Star, se va lupta pentru poziţiile 5-8.

În primul meci din faza grupelor, din reuniunea de vineri dimineaţă, reprezentativa Şcolii Gimnaziale 119 a întâlnit selecţionata similară a Şcolii "Mihai Viteazul" din Alexandria, instituţie unde sunt eleve cinci sportive de la lotul feminin sub 15 ani de la CSŞ Alexandria, campioana naţională en titre la categoria de vârstă 1998-1999. Gruparea din judeţul Teleorman s-a impus cu scorul de 62-37 la capătul unei dispute pe care a controlat-o în marea sa majoritate, jucătoarele alb-roşii evoluând de la egal la egal cu adversarele abia din minutul 20, până la pauza mare învingătoarea fiind ca şi adjudecată, diferenţa dintre cele două formaţii fiind de 22 de puncte. Diana Şuşnea, autoare a 16 puncte şi cinci recuperări a fost, de departe, MVP-ul bucureştencelor. În celălalt joc din seria a doua, Arad - LPS Galaţi 27-30.

Info Pentru a putea afla detalii despre faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin, accesaţi acest link. Turneul pentru medalii are loc la Galaţi, în perioada 18-21 aprilie.

Partida din reuniunea vineri de seară, care a opus selecţionatele Şcolii Gimnaziale 119 Bucureşti şi cea a LPS Galaţi a fost una în care gruparea din Capitală a fost net dezavantajată de arbitraj, maniera în care oficialii partidei au condus această dispută neavând loc de niciun fel de omentariu. Jucătoarele alb-roşii nu au fost lăsate să se apropie la mai mult de cinci puncte de adversare, Roxana Mihai, Ana Florea, Diana Şuşnea, Cristina Grigore, Ruxandra Mihai şi Roxana Agachi fiind oprite de fiecare dată în faza ofensivă prin decizii mai mult sau mai puţin bizare ale celor doi oficiali, ambii antrenori din localitatea gazdă. Partida s-a încheiat cu scorul de 39-30 pentru amfitrioane, acestea asigurându-şi un loc în primele patru echipe din ţară la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Sâmbătă, dimineaţă, de la ora 11.00, jucătoarele alb-roşii vor susţine meciul cu Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichideal" din Arad, într-o partidă în care învingătoarea va avea şansa de a se lupta pentru poziţiile 5-6 în România iar învinsa va evolua în disputa pentru locurile 7-8. Fetele pregătite de Valentin Bâlă speră să-şi revină cât mai repede şi să încerce să se impună în partida cu gruparea ardeleană, tocmai pentru a arăta că valoarea acestora nu este în spatele primelor patru locuri din clasament. Lotul alb-roşiilor este format, la acest turneu, din Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Cristina Grigore şi Ioana Săndulescu şi coordonat de doamna profesor Corina Filipescu. Delegaţia Şcolii 119 va reveni acasă duminică seara, cu trenul.

Până la faza finală a ONSS, jucătoarele alb-roşii nu au cunoscut înfrângerea în cadrul acestei competiţii. Detalii aici...

Niciun comentariu: