duminică, 31 martie 2013

TURNEU. Baschet Club Star - LPS Galaţi 68-30

Cele 28 de puncte împărţite în mod egal de Diana Şuşnea şi de Oana Dima au fot suficiente pentru a face diferenţa în partida dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Galaţi, într-un meci ce a contat pentru etapa a opta a Campionatului Naţional feminin Under 14. Partida s-a încheiat cu scorul de 68-30 în favoarea grupării din Capitală, jucătoarele alb-roşii conducând cu 15 puncte din 16 posibile în clasamentul seriei a treia de calificare a competiţiei rezervată junioarelor trei.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După victoria din reuniunea de sâmbătă dimineaţă, scor 70-34 cu CSŞ 1 Constanţa, fetele pregătite de Valentin Bâlă au revenit seara în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală pentru a bifa un nou succes în cadrul turneului seriei a treia de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14. Profitând şi de faptul că adversarele au venit cu un lot descompletat la Bucureşti, titularele formaţiei din Galaţi rămânând acasă pentru a lua parte la meciurile zonale din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, jucătoarele alb-roşii nu au avut probleme decât în primele zece minute ale partidei, atunci când oaspetele au stat aproape de Diana Şuşnea şi de colegele sale. Mai mult, de la amfitrioane nu a fost folosită Ruxandra Mihai, căpitanul echipei Baschet Club Star suferind o entorsă.

Info Singura partidă în care echipele Baschet Club Star şi LPS Galaţi au folosit jucătoarele de bază a fost cea din luna ianuarie, atunci când alb-roşiile s-au impus, în deplasare, scor 57-46, după un meci disputat.

Sportivele din Galaţi au deschis scorul pentru ca, la faza imediat următoare, tabela să indice egalitate la doi după ce o componentă a formaţiei vizitatoare a înscris, greşit, în propriul coş. Tot oaspetele au fost cele care au fost la timonă, în debut, însă ultimul avantaj a fost de 3-2. După aceea, jucătoarele alb-roşii au marcat de două ori la rând şi au preluat conducerea, din minutul trei. Din acel moment, gazdele au impus ritmul şi s-au distanţat continuu. La capătul primului sfert a fost 18-11 pentru amfitrioane iar pauza mare le-a găsit pe fetele pregătite de Valentin Bâlă în avantaj, scor 42-13. Roxana Mihai, Diana Şuşnea, Cristina Grigore, Oana Dima şi Georgiana Ifrim au fost evidenţiatele din tabăra echipei Baschet Club Star în prima parte a disputei cu formaţia LPS Galaţi, desfăşurată sâmbătă seară.

După reluare, la fel ca şi în partida precedentă, conducerea tehnică a alb-roşiilor a introdus pe teren toate sportivele din lot. Ioana Săndulescu a impresionat din nou, în timp ce Amalia Cranta a obişunit deja prin evoluţiile constant bune pe care şi le trece în cont. Cristina Grigore a fost prezentă peste tot şi a completat perfect golul lăsat de Alexandra Marin, ultima având o zi mai slabă. Oana Dima a fost, alături de Diana Şuşnea, principala marcatoare a gazdelor şi a arătat că se poate conta pe ea de fiecare dată. Roxana Mihai a punctat mai mereu şi a fost liderul învingătoalor, ea alegând un joc colectiv cum rar am văzut. De altfel, ultimele trei sportive au reuşit împreună 34 de puncte, cu patru mai multe decât tot lotul advers. Scorul final, 68-30, le aduce şansa bucureştencelor de a obţine calificarea la turneul semifinal de pe primul loc din grupă, dacă trec şi de Sf. Gheorghe.

Baschet Club Star şi LPS Galaţi s-au întâlnit pentru a doua oară în acest an în sala de educaţiei fizică şi sport a Şcolii 103. Detalii aici...

Niciun comentariu: