luni, 18 februarie 2013

MASCULIN. Victorie la scor cu Champions: 41-21

Băieţii pregătiţi de Liliana Uşurelu au revenit pe podium în cadrul Campionatului Municipal masculin de juniori trei, grupa a doua valorică, după succesul de duminică, de pe teren propriu, scor 41-21, în faţa formaţiei ACS Champions. Echipa Baschet Club Star se află pe locul trei în clasament, în spatele formaţiilor BC Slam şi Royal Fun II, însă jucătorii alb-roşii au depăşit, în ierarhia grupei, grupările VIPO, Playball, Sport For All şi Costel Cernat. Vlad Dinu (foto, la minge) a fost coşgheterul întâlnirii, cu 16 puncte, cu cinci mai puţin decât toţi adversarii săi.

Gazdele s-au distanţat mai greu pe tabela de marcaj, avantajul de 20 de puncte de la final fiind obţinut la capătul a patru sferturi destul de disputate. Oaspeţii au avut şansa să revină în meci după pauza mare însă componenţii Baschet Club Star au dorit să le arate propriilor suporteri că pot menţine seria fără eşec în acest an, pe teren propriu. Victoria cu formaţia ACS Champions a fost a treia consecutivă, în 2013, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală. Băieţii pregătiţi de Liliana Uşurelu speră să închidă actuala stagiune a Campionatului Municipal masculin de juniori trei pe una din cele trei poziţii din grupă care le asigură calificarea la turneul final al acestei competiţii, însă pentru acest lucru mai sunt necesare cel puţin şase victorii în următoarele nouă etape din serie.

Info Echipele Baschet Club Star şi ACS Champions s-au mai întâlnit de încă două ori în acest sezon, înaintea partidei de duminică. În toate cele trei dispute, victoria a revenit jucătorilor alb-roşii, cea mai mică diferenţă înregistrată între cele două grupări fiind de zece puncte.

Vlad Dinu a finalizat primele două acţiuni ofensive ale alb-roşiilor în partida cu ACS Champions. Eduard Butilică şi Eduard Dincescu au adus alte patru puncte pe tabelă pentru un parţial de 13-4 după zece minute de la primul angajament. În sfertul al doilea amfitrionii au realizat câteva faze foarte spectaculoase şi au reuşit să-şi mărească avantajul consemnat după prima perioadă asfel că, la jumătatea întâlnirii, echipa Baschet Club Star a condus cu 25-6. După reluare, Ştefan Dima şi Vlad Dinu au dus greul în sfertul al treilea, ratările jucătorilor Florin Chelariu, Antonio Tote şi Răzvan Minculescu permiţând adversarilor să recupereze din ecartul de la pauza mare, scor 31-13 în minutul 30. Mai mult, pe fondul unei relaxări a gazdelor, sportivii de la ACS Champions au redus treptat din diferenţă până la 33-18.

Vlad Dinu, ajutat excelent de Eduard Dincescu, ultimul cu doar patru puncte trecute în cont, toate pe final, au readus liniştea pentru gazde, care au reuşit să rămână la o distanţă de cel puţin 15 puncte faţă de adversari în sfertul decisiv. În aceste condiţii, Robert Qi Lin a închis tabela la 41-21 pentru echipa Baschet Club Star, după o pasă excelentă venită de la Ştefan Dima care a profitat de o intercepţie făcută de George Greere. Potrivit programului oficial al Campionatului Municipal masculin de juniori trei, băieţii pregătiţi de Liliana Uşurelu urmează să întâlnească, etapa viitoare, formaţia VIPO Bucureşti, în deplasare. Jucătorii alb-roşii vor şti abia miercuri seară ora de desfăşurare a întâlnirii din perioada 23-24 februarie. Până acum, în grupă, Vlad Dinu şi colegii săi au câştigat disputele cu formaţiile ACS Champions şi Playball şi au pierdut jocul cu BC Slam.

Într-un alt meci pe care l-au disputat în acest sezon, jucătorii alb-roşii au cedat, în deplasare, în faţa formaţiei Palestra. Detalii aici...

Niciun comentariu: