joi, 6 decembrie 2012

ONOMASTICĂ. La mulţi ani de Sfântul Nicolae!

Una din cele mai importante sărbători pentru cei mici este pe 6 decembrie, atunci când, în Calendarul Creştin Ortodox, îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Nicolae, un ”îndreptător al credinței și chip al blândeții și al femininății", considerat şi "ocrotitorul copiilor". Cu ocazia acestei zile, Alexandra Nicoleta Marin, Roxana Nicoleta Agachi şi Nicolas Ploieşteanu şi-au serbat onomastica şi au fost felicitaţi de cei dragi, de familie şi de colegii şi colegele acestora din echipa Baschet Club Star.

Roxana Nicoleta Agachi este cea mai veche sportivă din jucătorii alb-roşii care îşi serbează, joi, ziua numelui. Şeptarul echipei Baschet Club Star a început sportul de performanţă pe 20 octombrie 2010 şi a evoluat doar pentru actuala sa grupare. A mai cochetat cu dansul sportiv şi cu handbalul, însă nu a stat mai mult de un an şi jumătate la aceste discipline. Din momentul în care a ajuns în lotul alb-roşiilor, Roxana Agachi (foto, dreapta) a avut o ascensiune spectaculoasă şi a ajuns, în mai puţin de doi ani, să facă parte din programul naţional "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de selecţie pentru un loc în loturile naţionale ale ţării noastre, indiferent de categoria de vârstă. Baschetbalista are un record de 27 de puncte marcate într-un meci şi o medie de 8,75 puncte pe joc.

Info Din lotul feminin sub 18 ani, cel care a adus primele performanţe importante pentru echipa Baschet Club Star, alte două jucătoare sunt sărbătorite. Nicoleta Constantinescu şi Mădălina Nicoleta Stan şi-au serbat şi ele ziua numelui. Detalii puteţi citi accesând acest link...

Una din cele mai importante achiziţii ale echipei Baschet Club Star a reprezentat-o Alexandra Nicoleta Marin (foto, stânga), sportivă care a fost descoperită de doamna profesoară Cornelia Mircioiu pe când aceasta lucra la Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti. Pe 6 ianuarie 2012, Alex a debutat, oficial, pentru alb-roşii după ce, cu o lună înainte, îşi începuse deja antrenamentele cu fetele pregătite de Valentin Bâlă. S-a acomodat foarte repede la actuala sa formaţie şi a devenit, în scurt timp, una dintre componentele de bază ale grupării din Capitală. Alexandra Nicoleta Marin are un record personal de 34 de puncte marcate într-un meci oficial şi este una din cele mai bune marcatoare de la Star. La fel ca şi Roxana Agachi şi pivotul Baschet Club Star se află în programul naţional "Performbaschet".

Chiar dacă nu are decât două luni de când a fost selecţionat în echipa Baschet Club Star, Nicolas Ploieşteanu este unul dintre jucătorii pe care antrenorii alb-roşiilor se bizuie în lotul masculin rezervat categoriei sub 12 ani. Nicolas este unul dintre cei mai combativi baschetbalişti de la formaţia la care este legitimat şi ar putea realiza multe lucruri alături de colegii săi. Cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ierarh Nicolae, conducerea şi componenţii Baschet Club Star le urează celor care-şi serbează ziua numelui multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât din punct vedere personal cât şi sportiv, cât mai multe partide disputate în tricoul alb-roşu, o carieră cât mai lungă şi numai zâmbete şi bucurii alături de familie şi de cei dragi lor şi nu numai. La mulţi ani, Nicoleta! La mulţi ani, Nicolas!

Pentru a putea afla câteva date interesante despre sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: