duminică, 14 octombrie 2012

TURNEU. Diferenţă mare cu Alexandria: 124-3

În ultima partidă din cadrul turneului găzduit de Sala Sporturilor "prof. Octavian Dimofte" din Capitală, întâlnire care a contat pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, la o diferenţă foarte mare în faţa formaţiei Baschet Game Kanada Alexandria. Tabela a arătat 124-3 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu, jucătoarele alb-roşii terminând prima fază a competiţiei cu trei victorii din patru posibile.

Alexandra Marin a revenit în lotul alb-roşiilor după o absenţă de aproape două săptămâni, pivotul echipei Baschet Club Star suferind o tendinită patrelară. Folosită doar 12 minute în acest meci, sportiva a totalizat opt puncte şi patru recuperări, fără a forţa prea tare. Roxana Mihai a încheiat întâlnirea cu 33 de puncte, fiind coşgheterul grupei a şasea, cu o medie de 35,5 puncte pe meci, în timp ce Ruxandra Mihai a ajutat-o cu 24 de puncte iar Oana Dima cu alte 15. Ioana Săndulescu şi-a trecut în cont zece puncte iar Georgiana Ifrim şi Livia Mariea şi-au împărţit, în mod egal, 18 puncte la care mai adăugăm şi cele opt puncte venite pe mâna Laviniei Dinu. Maria Stratulat şi Maria Topîrceanu au combinat pentru două coşuri din acţiune iar Ingrid Paraschiv a punctat şi ea tot de două ori, spre deliciul colegelor sale.

Galerie foto Pentru a putea vizualiza câteva imagini din timpul meciului dintre echipele Baschet Club Star şi Basket Game Kanada Alexandria accesaţi acest link. Întâlnirea a fost prima oficială dintre cele două grupări, care au mai disputat în presezon un joc amical.

Meciul a început perfect pentru alb-roşii, care s-au distanţat rapid la 6-0, după doar 90 de secunde de joc. Gruparea din Capitală a impus ritmul pe toată durata întâlnirii în faţa unei formaţii care, trebuie să recunoaştem, este încă lipsită de experienţă şi cu un lot alcătuit din sportive cu un an mai mic de vârstă. În aceste condiţii, Alexandra Marin a dominat autoritar spaţiul de trei secunde iar Ruxandra Mihai nu a avut probleme cu adversarul direct. După o primă perioadă încheiată cu scorul de 26-1, coşul de trei puncte marcat de Roxana Mihai la finalul celui de-al doilea sfert a făcut ca tabela să indice 61-1 pentru echipa Baschet Club Star la pauza mare. După reluare, avantajul fetelor pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu a crescut în permanenţă, acesta devenind maxim la finalul partidei, 124-3.

La finalul celor cinci etape desfăşurate în grupa a şasea preliminară a Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star a totalizat şapte puncte în clasament, cu unul mai puţin decât liderul Olimpia Bucureşti, formaţia antrenată de Alexandrina Bâră acumulând maximum de puncte, opt, şi o victorie directă în faţa jucătoarelor alb-roşii. În urma rezultatelor înregistrate până acum, atât Olimpia cât şi Baschet Club Star sunt, matematic, calificate în faza următoare a competiţiei, chiar dacă mai este de disputat încă un turneu, în perioada 16-18 noiembrie, la Alexandria. Pe următoarele trei poziţii din această serie se află, la egalitate de puncte, în ordine, Dan Dacian Bucureşti, Basket Game Kanada Alexandria şi CSŞ 4 Bucureşti, toate având, până acum, o singură victorie din patru posibile.

Pentru a putea vedea toate clasamentele din seriile preliminare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, daţi click aici...

Niciun comentariu: