sâmbătă, 1 septembrie 2012

PREGĂTIRE. Vreme frumoasă pentru antrenament

Jucătoarele alb-roşii au continuat, sâmbătă, cantonamentul montan de la Azuga şi au avut patru antrenamente, trei de pregătire fizică plus unul de tehnică. Băieţii nu au ieşit seara pe teren însă nu au stat degeaba având şi ei un mic program de refacere. Fetele de la grupele sub 13 şi sub 14 ani vor debuta, în luna octombrie, în cadrul întrecerilor din Campionatele Naţionale, acolo unde au ca obiectiv calificarea la turneele finale ale acestor competiţii.

INFO: DETALII DIN PRIMA ZI

Sâmbătă dimineaţă, componenţii echipei Baschet Club Star au început antrenamentele foarte devreme, de la ora 7.30, atunci când a fost programată înviorarea. Timp de aproape 60 de minute, fetele şi băieţii au lucrat exerciţii specifice şi au făcut alergări uşoare pe distanţe scurte şi medii. Temperatura le-a creat mici probleme sportivilor, afară fiind şase grade Celsius la debutul şedinţei de pregătire fizică care a avut loc la baza Pârtiei Sorica din Azuga. Masa de dimineaţă a fost fixată la ora 8.30, intervalul de pauză până la cel de-al doilea antrenament fiind de aproximativ trei ore. Roxana Mihai, Cristina Grigore, Oana Dima, Alexandra Marin, Roxana Agachi, Ingrid Paraschiv şi Ana Florea, la care s-a mai adăugat Eduard Harabagiu au ieşit în evidenţă prin combativitate şi determinare. 

Lot Delegaţia echipei Baschet Club Star este cazată la "Hotel Nu mă uita" în Azuga, un stabiliment catalogat la trei stele care asigură toate condiţiile pentru un cantonament montan foarte solicitant.

La mai puţin de trei ore de la masa de dimineaţă, jucătoarele alb-roşii au fost prezente la cel de-al doilea antrenament al zilei, unul puţin mai solicitant decât precedentul, mai ales că temperatura de afară a fost de aproape 28 de grade Celsius. Soarele şi căldura au fost un impediment minor pentru desfăşurarea şedinţei de pregătire fizică acolo unde sportivii de la Baschet Club Star au alternat sprinturile cu exerciţiile specifice şi alergările la distanţă cu cele efectuate pe câţiva metri. Mai mult, flotările, şcoala alergării şi câteva elemente de atletism inedite au făcut ca toată lumea să resimtă din plin oboseala şi să beneficieze, după amiaza, de cele trei ore de pauză care au fost oferite de conducerea tehnică a BC Star.

La ora 17.00 a fost programat ultimul antrenament fizic al zilei de sâmbătă. Componenţii echipei Baschet Club Star au arătat că sunt gata să arate că pot trece peste toate greutăţile din acest cantonament montan şi au lucrat foarte bine toate elementele din cele 120 de minute stabilite pentru după amiaza. La doar o oră după masa de seară, Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Alexandra Marin şi Cristina Grigore au fost chemate pe terenul de baschet, pentru o şedinţă de tehnică în care au fost folosite doar zece jucătoare alb-roşii, cele care vor evolua în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Duminică seară se vor schimba grupele pentru seriile de aruncări, urmând să intre pe teren grupa sub 13 ani feminin.

Pentru a putea vedea câteva imagini de la antrenamentele de sâmbătă accesaţi acest link...

2 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Succes... sănătate şi mulă ambiţie... :)

Baschet Club Star spunea...

Multumim frumos, Claudia :)