duminică, 26 august 2012

ONOMASTICĂ. La mulţi ani, Eduard Adrian!

Căpitanul echipei Under 10 masculin a Baschet Club Star, Eduard Adrian Harabagiu (foto), şi-a serbat, duminică, ziua numelui, cu ocazia Sfântului Mucenic Adrian. Născut pe data de 2 decembrie 2002, Edi a început sportul de performanţă în octombrie 2010, perioadă în care a ajuns unul dintre cei mai buni baschetbalişti din Bucureşti, la categoria sa de vârstă. La sfârşitul acestui sezon, Eduard Harabagiu a fost coşgheterul alb-roşiilor, cu o medie de 12,5 puncte marcate pe meci, plus cinci pase decisive pe joc.

Liderul formaţiei masculine sub zece ani nu a ratat nicio perioadă de pregătire centralizată a echipei Baschet Club Star şi a fost unul dintre cei mai activi jucători din club. În această vacanţă, Edi a venit în fiecare zi la şedinţele de individualizare şi nu a rămas acasă aşa cum au făcut-o colegii săi de la formaţia Under 10. Mai mult, sportivul a participat şi la antrenamentele lotului feminin de junioare trei, acolo unde a făcut faţă fără probleme intensităţii cerute la această categorie de vârstă, cu aproape patru ani peste vârsta căpitanului team-ului masculin sub zece ani. În campionatul recent încheiat, Edi a fost principalul marcator al băieţilor şi a evoluat în toate partidele oficiale disputate de Baschet Club Star în ediţia 2011-2012, reuşind să se claseze pe locul şase în competiţia din Bucureşti.

Video În aprilie 2011, Eduard Harabagiu a fost inclus în lotul care a făcut deplasarea la Buşteni, pentru primul stagiu de pregătire centralizată al alb-roşiilor. Edi s-a descurcat admirabil în cantonamentul montan de atunci, fiind printre remarcaţii tehnicienilor.

De la primul său meci în echipamentul alb-roşu, Eduard Harabagiu a ales să evolueze cu numărul 13 pe tricou, aceasta fiind ziua de naştere a mamei sale, cea de care Edi este foarte ataşat şi care-l susţine în tot ceea ce face atât în activitatea sportivă cât şi în cea personală. Într-un meci din cadrul Campionatului Municipal masculin sub zece ani, cu formaţia ACS Comets, căpitanul băieţilor de la Under 10 a marcat 13 puncte, record al carierei. În toate întâlnirile disputate în întrecerea pe Capitală, jucătorul care duminică şi-a aniversat cei zece ani a contribuit decisiv la partidele adjudecate de team-ul pregătit de Valentin Bâlă şi a adăugat, aproape de fiecare dată, cel puţin cinci recuperări, trei intercepţii şi alte cinci pase decisive pe joc, fiind, de departe, MVP-ul echipei Baschet Club Star în stagiunea încheiată.

Pentru ediţia de campionat 2012-2013 se anunţă schimbări şi pentru Eduard Harabagiu. Acesta va face un nou pas în cariera sportivă, trecând în primul său an la Under 12, categorie la care sportivul va evolua până la finele ediţiei 2013-2014, atunci când va fi nevoit să facă pasul către juniori trei. De-a lungul carierei, Edi a cunoscut baschetbalişti de marcă ai ţării, foşti şi actuali componenţi ai loturilor naţionale, precum Virgil Stănescu, Claudiu Fometescu, Mihai Silvăşan, Mihai Paul, Adrian Blidaru, Radu Abramescu sau Adrian Voinescu. Cu ocazia zilei numelui, conducerea şi sportivii din cadrul echipelor Baschet Club Star îi urează căpitanului lotului Under 10 multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, mult succes în cariera sportivă, cât mai multe victorii în campionat adăugate cu realizări în viaţa personală şi numai şi zâmbete şi bucurii. La mulţi ani, Edi!

  • Tot duminică şi-a mai sărbătorit ziua numelui şi Adrian Cheeană, colegul lui Edi de la echipa Under 10 masculin. 
 În luna iulie, Eduard Harabagiu a participat la celebrul camp de pregătire organizat de fostul căpitan al naţionalei de seniori, Virgil Stănescu. Detalii şi fotografii aici...

Niciun comentariu: