luni, 20 august 2012

ANIVERSARE. La mulţi ani, Amalia!

Campioană municipală şi vicecampioană naţională cu echipa Baschet Club Star, Amalia Cranta (foto) are toate motivele să fie fericită. Jucătoarea grupării din Capitală, născută pe data de 20 august 2002, îşi serbează, luni, ziua de naştere. După un sezon foarte obositor, presărat cu multe partide dificile, sportiva s-a relaxat alături de cei dragi la împlinirea celor zece ani şi şi-a adus aminte şi de clipele frumoase din turneele finale ale întrecerii din Bucureşti precum şi de la Liga Naţională de la Braşov, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă au creat o impresie deosebită.

Amalia Cranta a început sportul de performanţă în urmă cu trei ani, la formaţia 4Sports, acolo unde a învăţat primii paşi în baschet alături de Liviu Caraiani şi de Szoltan Safar, foşti componenţi ai loturilor naţionale. Sezonul trecut a găsit-o, la debut, la aceeaşi grupare, fiind, la început, adversara echipei cu care avea să cucerească medalia de aur pe Bucureşti şi cea de argint în România. Din returul campionatului recent încheiat, Amalia Cranta a fost legitimată la echipa Baschet Club Star, team alături de care a participat la cele mai importante evenimente sportive din viaţa sa, ambele fiind o adevărată reuşită pentru micuţa jucătoare a alb-roşiilor. Liga Naţională feminină şi turneul final pe în Capitală, ambele la categoria sub 12 ani, au fost întrecerile care i-au adus Amaliei primele medalii din carieră.

Statistică Primul meci pe care Amalia Cranta l-a disputat la echipa Baschet Club Star a fost cel în care jucătoarele alb-roşii au întâlnit formaţia ACS Champions. Partida a revenit formaţiei pregătite de Valentin Bâlă cu scorul de 47-21, Amalia marcând atunci trei puncte.

După turneul final al Ligii Naţionale de la Braşov, acolo unde echipa Baschet Club Star a cedat finala cu LPS Arad şi a terminat pe locul al doilea în România la categoria sub 12 ani feminin, Amalia Cranta a primit o binemeritată vacanţă. În urmă cu câteva zile, sportiva s-a întors dintr-un camp de pregătire din Serbia şi acum se află alături de cei dragi, urmând să reia, în cel mai scurt timp, antrenamentele. Există posibilitatea ca jucătoarea alb-roşiilor să rămână şi în acest sezon alături de Ruxandra Mihai & Co, însă nu se exclude, din păcate, nicio revenire la formaţia 4Sports. Discuţiile dintre cele două părţi nu s-au încheiat, iar conducerea tehnică a Baschet Club Star speră ca Amalia să facă parte din lotul care va avea de apărat o medalie de aur pe Bucureşti şi una de argint în România.

Chiar dacă jucătoarele alb-roşii se află la antrenamente, acestea nu au uitat-o pe Amalia Cranta şi i-au urat, prin intermediului site-ului oficial, toate urările de bine în asemenea momente. Nici conducerea echipei Baschet Club Star nu a putut sta deoparte şi îi urează micuţei baschetbaliste multă sănătate, îndeplinirea tuturor dorinţelor atât pe plan personal cât şi în cel sportiv, o vacanţă minunată alături de cei dragi dar şi un campionat perfect în sezonul viitor. Colegele Amaliei au trimis către sportivă numai zâmbete şi bucurii şi toată dragostea lor pentru o jucătoare care, în momentele-cheie, le-a ajutat aşa cum a putut ea mai bine. În amintirea momentelor din trecut şi în speranţa că acestea vor fi la fel de numeroase şi în sezonul viitor, componentele şi oficialii grupării din Capitală urează: La mulţi ani, Amalia!

Amalia Cranta a evoluat, în sezonul recent încheiat, în 15 meciuri pentru echipa Baschet Club Star şi a avut un bilanţ de 12 victorii şi doar trei înfrângeri. Cel mai bun joc al său a fost în partida cu Galactica Cluj. Detalii aici...

Niciun comentariu: