vineri, 6 iulie 2012

SEMIFINALE. Star a trecut de LAPI Dej cu 52-32

Traseul excelent al echipei Baschet Club Star în cadrul Ligii Naţionale Under 12 feminin de la Braşov a continuat vineri seară atunci când jucătoarele alb-roşii au învins, în semifinalele competiţiei, formaţia LAPI Dej cu scorul de 52-32. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor întâlni, duminică, în finala întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici pe LPS Arad, marea favorită la cucerirea medaliilor de aur.

SFERTURI DE FINALĂ: BC STAR - VALBON ARAD 46-16

Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Livia Mariea, Lavinia Dinu şi Oana Dima au făcut parte din echipa de start a alb-roşiilor, în meciul cu formaţia LAPI Dej, partidă ce a contat pentru semifinalele Ligii Naţionale Under 12 feminin. Componentele Baschet Club Star au intrat perfect în meci şi au marcat rapid primele două coşuri, însă adversarele au avut o replică pe măsură şi au preluat conducerea. Excelent servită de Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi-a valorificat din plin avantajul taliei în spaţiul de trei secunde şi a făcut ca gruparea din Capitală să conducă, după zece minute, cu 10-5. Oana Dima, Livia Mariea şi Lavinia Dinu, ultima înlocuită cu Amalia Cranta, au închis culoarele adversarelor, care nu au mai putut să-şi impună ritmul. 

Info În optimile de finală ale Ligii Naţionale sub 12 ani la feminin, echipa Baschet Club Star a eliminat formaţia Galactica Cluj cu scorul de 48-34, la capătul unui meci foarte disputat în care învingătoarea a fost decisă abia pe finalul întâlnirii, în ultimele cinci minute.

Cea de-a doua perioadă a fost una destul de disputată, însă Roxana Mihai a făcut diferenţa, astfel că, la jumătatea întâlnirii, tabela a indicat 22-13 pentru gruparea din Capitală, chiar dacă Livia Mariea, Maria Stratulat şi Georgiana Ifrim ar fi putut mări ecartul alb-roşiilor. Chiar şi aşa, cu 20 de minute înainte de final, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut prima şansă la calificarea în ultimul act. Sfertul al treilea a adus un parţial de 10-9 în favoarea bucureştencelor, astfel că, pentru cel puţin zece minute, problema învingătoarei rămanea, cel puţin, necunoscută, chiar dacă Baschet Club Star a avut de partea sa şi scorul, 32-22. Atacurile adversarelor au surprins apărarea alb-roşilor, lucru care a menţinut un oarecare echilibru în joc.

În ultima perioadă, toate atacurile echipei Baschet Club Star au fost direcţionate către Alexandra Marin, pivotul alb-roşiilor finalizând aproape de fiecare dată, din spaţiul de trei secunde. Roxana Mihai a înscris mai puţin pe final, însă şi aşa nouarul grupării din Capitală a terminat cu 23 de puncte, total pe care l-a avut şi Alexandra Marin. Ele au mai fost ajutate de Livia Mariea, cinci puncte, şi de Ruxandra Mihai, ultima având un punct şi opt pase decisive. După un parţial de 20-10, fetele pregătite de Valentin Bâlă au învins cu scorul de 52-32 şi şi-au asigurat un loc în finala turneului final, acolo unde se vor confrunta cu favorita întrecerii, formaţia LPS Arad. Cele două team-uri s-au mai întâlnit şi în faza preliminară, acolo unde ardelencele s-au impus cu un categoric 52-24, după un meci disputat.

Pentru a putea vizualiza o galerie foto de la meciul dintre echipele Baschet Club Star şi LAPI Dej, din cadrul Ligii Naţionale feminine Under 12 de la Braşov, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: