joi, 1 martie 2012

UNDER 13. Fetele se gândesc doar la victorii

După cele două neprezentări primite de junioarele I şi după eliminarea acestora din competiţie, echipa sub 13 ani a Baschet Club Star va evolua în grupa valorică B a Campionatului Naţional feminin Under 13 şi se va lupta pentru locurile 9-12 în România. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor să-şi îndeplinească obiectivul propus la începutul acestui sezon, o clasare între primele 12 formaţii din ţară, după ce, anul trecut, jucătoarele alb-roşii au încheiat Liga Naţională pe poziţia 25.

Pentru a putea ajunge în turneul final al grupei valorice B, jucătoarele alb-roşii vor avea de trecut peste o serie destul de dificilă, deoarece doar primele două poziţii se vor califica direct la faza respectivă. Fetele pregătite de Valentin Bâlă sunt decise să ajungă în ultimul act şi să se claseze cât mai sus în ierarhia sportivelor născute în anii 1999-2000, acolo unde anul trecut nu au putut să urce mai sus de poziţia 25. În acest sezon, progresul lotului sub 13 ani al Baschet Club Star este evident, gruparea din Capitală fiind chiar la un pas de a ajunge în Top 8 în România. Adversarele baschetbalistelor din Bucureşti, în faza următoare, vor fi formaţiile Valbon Arad, Clubul Sportiv Şcolar 1 Constanţa, CSŞ Târgovişte şi Solaris Ploieşti.

Info
Pentru a putea vedea seriile din faza semifinală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, ediţia 2011-2012, accesaţi acest link. Echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul al treilea în grupa a doua preliminară.

Echipa Baschet Club Star a depus, miercuri, la sediul federaţiei de specialitate, o cerere de organizare a turneului semifinal, grupa valorică B, din perioada 9-11 martie. Gruparea din Capitală va programa toate meciurile din această serie în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, o arenă în care se pot desfăşura întâlniri pentru Campionatul Naţional feminin Under 13, terenul de joc fiind trasat conform ultimelor ceriţe FIBA. Pentru cluburile din provincie, oficialii alb-roşii au propus chiar două pensiuni speciale pentru cazarea sportivilor de performanţă, îndeplinindu-se, astfel, necesităţile din Regulamentul FRB pentru astfel de competiţii. Dacă Baschet Club Star va primi turneul, atunci partidele vor începe vineri, pe 9 martie, cu două etape, de la ora 13.00, şi se vor încheia pe 11 martie, duminică, la ora 14.00.

Dintre adversarele alb-roşiilor, din această serie, Baschet Club Star a întâlnit, în meciuri directe, aproape toate formaţiile din grupa semifinală B. Doar Valbon Arad este o necunoscută pentru fetele antrenate de Valentin Bâlă, gruparea ardeleană anunţându-se, încă din start, un rival la unul din cele două locuri care asigură accesul la turneul final. Formaţiile CSŞ Târgovişte, Solaris Ploieşti şi CSŞ 1 Constanţa sunt oarecum cunoscute jucătoarelor din Capitală, fie de meciuri oficiale, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, desfăşurate în acest an, cum ar fi cazul celor de la CSŞ Târgovişte, fie din întâlniri din timpul Ligii Naţionale Under 12 de anul trecut, de la Braşov, atunci când Baschet Club Star s-a impus în faţa sportivelor de la Solaris Ploieşti şi de la CSŞ 1 Constanţa. Pentru a ajunge în ultimul act, alb-roşiile au nevoie de cel puţin trei victorii din patru jocuri.

În ultimul meci disputat contra unui adversar din actuala serie semifinală B, echipa Baschet Club Star a învins, scor 99-25, pe CSŞ Târgovişte. Detalii aici...

Niciun comentariu: