duminică, 11 martie 2012

CALIFICARE. Star a câştigat şi cu Solaris: 63-13

În ultima zi a turneului semifinal din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, seria B, echipa Baschet Club Star a câştigat, duminică, scor 63-13, meciul cu formaţia Solaris Ploieşti. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii au acumulat şapte puncte din opt posibile şi, alături de Valbon Arad, au obţinut dreptul de a fi prezente la turneul final din 25-29 aprilie. Alexandra Marin a marcat 20 de puncte iar Ruxandra Mihai a ajutat-o cu alte 13 puncte.

CLASAMENTUL GRUPEI B


Jucătoarele alb-roşii erau calificate la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, indiferent de rezultatul partidei cu Solaris Ploieşti, de duminică, însă fetele pregătite de Valentin Bâlă au intrat perfect în meci şi au condus cu 20-1 după prima perioadă. Diferenţa s-a mărit după ce gazdele au realizat un parţial de 17-0 în următoarele zece minute, astfel că, la pauza mare, tabela a indicat 37-1 pentru componentele Baschet Club Star. Ultimele două sferturi au contat doar pentru statistică, amfitrioanele au permis adversarelor să înscrie pe câteva greşeli în defensivă însă şi aşa ecartul s-a mărit până la 50 de puncte până la încheierea întâlnirii, scorul final fiind de 63-13 pentru gruparea din Capitală.

Înfrângere
Singurul eşec al echipei Baschet Club Star la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, seria B, a fost în faţa formaţiei Valbon Arad. Detalii aici.

Cu 20 de puncte marcate în meciul cu Solaris Ploieşti, Alexandra Marin a fost coşghetera gazdelor. Ruxandra Mihai a evoluat excelent în cele 25 de minute cât a fost folosită şi a încheiat cu 13 puncte, opt intercepţii şi tot atâtea pase decisive, în timp ce Roxana Agachi nu a dezamăgit nici în această întâlnire, jucătoarea alb-roşiilor trecându-şi în cont o double double, 12 puncte şi 11 recuperări. Ana Florea a terminat partida cu şapte puncte iar Roxana Mihai a avut patru. Excelentă prestaţia Georgianei Ifrim, două puncte, patru intercepţii şi două recuperări, extrema gazdelor fiind una din revelaţiile formaţiei pregătite de Valentin Bâlă la acest turneu. Cristina Grigore nu a fost folosită din cauza unei accidentări, în timp ce Ioana Săndulescu a fost nerefăcută însă a putut juca pentru amfitrioane.

Componentele Baschet Club Star rămân în cursa pentru îndeplinirea obiectivului fixat la începutul acestei ediţii a Campionatului Naţional feminin Under 13, acela fiind o clasare în primele 12 formaţii din România la această categorie de vârstă. Fetele pregătite de Valentin Bâlă sunt decise să demonstreze faptul că se pot clasa cât mai sus în ţară şi doresc să evolueze perfect la turneul final din perioada 25-29 aprilie. Până atunci, jucătoarele alb-roşii mai au de disputat meciuri în cadrul Campionatului Municipal, atât la junioare trei cât şi la Under 12. Ruxandra Mihai & Co au primit liber până miercuri, atunci când se vor reîntoarce în sala de antrenament. Săptămâna viitoare Baschet Club Star va reveni în competiţia pe Capitală, urmând să întâlnească team-urile Olimpia C şi Champions.

Într-un alt meci din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 13 echipa Baschet Club Star a învins, sâmbătă, pe CSŞ 1 Constanţa. Detalii aici.

Niciun comentariu: