vineri, 27 ianuarie 2012

UNDER 17. Turneul de la Galaţi a fost amânat

Conform unui anunţ publicat pe site-ul federaţiei de specialitate din ţara noastră, "din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile, cel de-al doilea turneu de sală, la categoria Under 17, care trebuia să aibă loc în perioada 27-29 ianuarie, la Galaţi, se amână pentru o dată care va fi stabilită ulterior", se arată în comunicat. Jucătoarele echipei Baschet Club Star se aflau, oricum, în imposibilitatea de a face deplasarea pentru meciuri deoarece patru sportive au fost depistate cu rubeolă.

Vineri dimineaţă, delegaţia echipei Baschet Club Star ar fi trebuit să plece către Galaţi, pentru ca jucătoarele alb-roşii să susţină partidele din cadrul celui de-al doilea turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 17. Potrivit mass media din ţara noastră, drumurile care fac legătura între Capitală şi oraşul de la Dunăre nu erau deschise. "Autostrăzile A1 şi A2 precum şi alte 25 de drumuri din ţară sunt şi la această oră blocate (n.a. - ora 8.30, vineri, 27 ianuarie), iar patru curse aeriene care trebuiau să ajungă pe Aeroportul Henri Coandă au fost anulate", după cum a anunţat postul de televiziune Antena 3, citat de adevarul.ro. Rutele ocolitoare dintre Bucureşti şi Galaţi sunt, de asemenea, impracticabile, astfel că nici formaţia ACS Champions nu ar fi putut să facă deplasarea la această întrecere, din 27-29 ianuarie.

Istoric Nu este pentru prima oară când o deplasare a echipei Baschet Club Star la Galaţi se amână din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În urmă cu doi ani, în ianuarie 2010, ninsorile abundente şi viscolul au făcut ca partida respectivă să fie reprogramată.

Conducerea echipei Baschet Club Star a anunţat forul de specialitate din ţara noastră, încă înainte de amânarea turneului de la Galaţi, de faptul că gruparea din Capitală nu poate efectua deplasarea din cauza unei epidemii de rubeolă din lotul alb-roşiilor. Jucătoarele Simona Rădanţu, Ioana Miroiu şi Nicoleta Constantinescu se află deja sub tratament şi au fost oprite de la efort pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni iar Denisa Fitero a acuzat o răceală puternică. În aceste condiţii, doar sportivele Miruna Lală, Ingrid Lişman, Alexandra Anghel şi Alexandra Moanţă sunt apte pentru joc, însă cele patru nu ar fi putut evolua în trei meciuri consecutive. Gruparea din Capitală va depunde la FRB, în cel mai scurt timp posibil, documentaţia necesară prin care să susţină cele de mai sus, chiar dacă Federaţia a amânat turneul din cauza condiţiilor meteo şi a drumurilor impracticabile.

În acest sezon, gruparea din Capitală are ca obiectiv calificarea la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 17, competiţie rezervată sportivelor născute în anii 1995
şi 1996. Pentru a putea ajunge în penultimul act, fetele pregătite de Valerian Netolitzchi mai au nevoie de încă două victorii în grupă, cu CSŞ Bacău şi cu ACS Champions. Jucătoarele alb-roşii se află pe locul al doilea în serie, după liderul Phoenix Galaţi, însă înaintea formaţiilor CSŞ Bacău şi ACS Champions Bucureşti. Următorul turneu de sală la Under 17 feminin va avea loc în perioada 6-8 aprilie, într-o localitatea care nu a fost desemnată de federaţia de specialitate din ţara noastră. În acest sezon, la întrecerea baschetbalistelor sub 17 ani, au fost înscrise 12 grupări, opt dintre acestea urmând să evolueze în penultimul act al Campionatului Naţional la această categorie de vârstă.

Pentru a putea vedea ce s-a întâmplat la primul turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 17 accesaţi acest link...

Niciun comentariu: