joi, 5 ianuarie 2012

UNDER 17. Două victorii la turneul de la Bacău

Prima zi a turneului de sală de la Bacău a adus două victorii pentru echipa Baschet Club Star. În reuniunea de dimineaţă, jucătoarele alb-roşii au dispus cu 82-29 de formaţia ACS Champions pentru ca, în runda de seară, fetele pregătite de Valerian Netolitzchi să-şi adjudece şi partida cu gazdele de la CSŞ din localitate, scor 75-70. După două etape, gruparea din Capitală se află la egalitate de puncte cu Phoenix Galaţi, patru, ambele teamuri fiind despărţite de coşaveraj, înaintea jocului direct din ultima etapă a întrecerii.

Primul meci al alb-roşiilor la turneul de sală al grupei I preliminare nu a fost unul cu probleme pentru fetele pregătite de Valerian Netolitzchi. Cele 24 de puncte marcate de Ioana Miroiu, la care mai adăugăm alte 19 ale Denisei Fitero plus alte 17 puncte înscrise de Alexandra Anghel au fost sufieciente pentru a asigura un ecart considerabil pentru echipa Baschet Club Star în disputa cu formaţia ACS Champions. Tabela a indicat la final 82-29 pentru Ioana Miroiu & Co, la capătul unei întâlniri controlate în totalitate de învingătoare. Miruna Lală şi-a ajutat colegele cu 14 puncte în timp ce Nicoleta Constantinescu şi Alexandra Moanţă şi-au împărţit, în mod egal, opt puncte. Într-o altă partidă, gazdele de la CSŞ Bacău nu au putut face faţă celor de la Phoenix Galaţi, oaspetele adjudecându-şi jocul cu 102-45.

Premieră În cadrul turneului de sală de la Bacău, Alexandra Moanţă a debutat oficial pentru echipa Baschet Club Star. În primele două întâlniri, noua componentă a alb-roşiilor a avut medii de 3,5 puncte şi cinci recuperări pe meci.

Reuniunea de joi seară a programat cel mai disputat meci al turneului. Baschet Club Star a avut mari emoţii în meciul câştigat cu scorul de 75-70 în faţa formaţiei CSŞ Bacău. Ingrid Lişman a reuşit o intercepţie pe final plus alte patru puncte consecutive decisive în stabilirea învingătoarei, în timp ce Ioana Miroiu (foto, la minge) şi-a trecut în cont un nou record al carierei la puncte marcate, 31. Ingrid Lişman a terminat întâlnirea cu zece puncte, cea mai bună performanţă a sa la gruparea din Capitală, în timp ce Denisa Fitero a mai realizat 19. După ce au condus cu 21-13 după prima perioadă, fetele pregătite de Valerian Netolitzchi au avut de recuperat, la pauza mare, un deficit de trei puncte, 47-50. Scorul a devenit egal, 68-68, cu aproape 120 de secunde înainte de final, moment în care jucătoarele alb-roşii au realizat un parţial de 7-2 şi s-au impus la cinci puncte, 75-70.

După patru meciuri disputate în total în grupă, echipa Phoenix Galaţi conduce în clasamentul seriei I preliminare a Campionatului Naţional feminin Under 17 cu patru puncte din tot atâtea posibile. Acelaşi procentaj a fost atins şi de Baschet Club Star, numai că gruparea din Capitală are un coşaveraj inferior liderului. Partida decisivă dintre cele două teamuri este programată vineri dimineaţă, în etapa a treia şi ultima a turneului. Clasamentul grupei este închis de CSŞ Bacău şi de ACS Champions, niciunul din cele două cluburi neputând să câştige în prima zi. Primele două locuri se califică direct în faza semifinală, după ce se vor încheia toate cele trei turnee programate. Următoarele dispute vor avea loc în perioadele 27-29 ianuarie şi 6-8 aprilie, după cum informează Regulamentul Oficial al competiţiei rezervate sportivelor născute în anii 1995 şi 1996.

Pentru a vedea toate rezultatele înregistrate de echipele Baschet Club Star în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: