sâmbătă, 7 ianuarie 2012

ONOMASTICĂ. La mulţi ani, Ioana!

Trei jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star îşi serbează, sâmbătă, ziua numelui. Ioana Miroiu (foto), din grupa Under 18, Ioana Săndulescu, de la Under 12, şi Ioana Ene de la senioare vor petrece alături de cei dragi cu ocazia prăznuirii Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare religioasă importantă a creştinismului. Dintre toate aceste sportive, doar Ioana Săndulescu s-a aflat la antrenamente deoarece lotul feminin sub 12 ani este într-un stagiu de pregătire semi-centralizat în Capitală.

Ioana Miroiu a început sportul de performanță la echipa Baschet Club Star, formație pentru care a evoluat încă de pe 20 septembrie 2006. La peste cinci ani de la primul său antrenament, echipiera alb-roșiilor a bifat două cantonamente la lotul național feminin, jucătoare născute în anul 1995, a fost primul căpitan al grupării din Capitală și a reușit primul record la puncte marcate, 27, performanţă personală depăşită în urmă cu câteva zile, atunci când şi-a trecut în cont 31 de puncte. În acest sezon competiţional, Ioana Miroiu este, de departe, liderul alb-roşiilor şi a fost sportiva care, de fiecare dată. şi-a impulsionat colegele pentru a realiza cât mai mult din fiecare antrenament sau meci desfăşurat în actuala stagiune.

Statistică La primul turneu de sală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 18, Ioana Miroiu a avut o prestaţie foarte bună, media sa de puncte marcate fiind cea mai mare din lotul alb-roşiilor, 21,6 puncte pe meci.

O altă jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star care îşi serbează ziua numelui este Ioana Săndulesu. Sportiva face parte din lotul sub 13 ani al alb-roşiilor, însă evoluează şi la categoria sa de vârstă, Under 12 feminin, fete născute în anul 2000 şi mai mici. Chiar dacă practică baschetul doar de 16 luni, Ioana Săndulescu a ajuns una din componentele de bază ale formaţiei pregătite de Valentin Bâlă. Alături de colegele sale, Ioana a bifat, în acest sezon, 13 meciuri fără înfrângere în partidele amicale şi oficiale disputate de acest team până acum. În vârstă de 11 ani, echipiera Baschet Club Star Şcoala 119 deţine un record personal de 12 puncte marcate şi este convinsă că poate ajunge la finalul acestui sezon în turneul final al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, acolo unde, alături Ruxandra şi Roxana Mihai, Livia Mariea, Alexandra Marin, Lavinia Dinu, Bianca Ferăstrău & Co se pot lupta pentru o medalie în competiţia din Capitală.

Ioana Ene a sosit în acest sezon la echipa se senioare a Baschet Club Star, jucătoarea având în spate ani buni de când a început sportul de performanţă. După ce a fost la un pas de prima ligă, sportiva şi-a întrerupt o perioadă contactul cu baschetul însă este decisă să revină cât mai repede în top. Ioana Ene şi colegele sale nu au pierdut, până acum, niciun meci în Bucureşti şi conduc în clasamentul "Diviziei Onoare", la feminin. Nu a fost uitată nici Ioana Murea, baschetbalistă care a activat aproape trei sezoane la gruparea din Capitală, ea alegând, între timp, să renunţe la performanţă. Cum foarte mulţi jucători au sărbătorit această zi cu adevărat specială prin meciuri, mai ales în cadrul Campionatelor Naţionale, atât la feminin cât şi la masculin, toţi merită respectul nostru şi al tuturor. La mulţi ani, Ioana!

Cu Ioana Săndulescu în echipă, Baschet Club Star Şcoala 119 a învins, într-un meci amical, formaţia Olimpia Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: