sâmbătă, 21 ianuarie 2012

MUNICIPAL. BC Star Şcoala 119, un nou succes

Alexandra Marin şi Roxana Mihai au înscris împreună 29 din cele 56 de puncte pe care le-au marcat, sâmbătă, jucătoarele alb-roşii în meciul desfăşurat în deplasare în faţa formaţiei Olimpia B Bucureşti. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 56-38 la capătul unei întâlniri foarte disputate, diferenţa făcându-se abia în ultimele zece minute ale întâlnirii. După acest succes, Baschet Club Star Şcoala 119 a rămas pe primul loc în clasamentul Campionatului Municipal feminin de junioare trei.

Gazdele au început mai bine meciul şi au condus cu 4-2 după primele două minute. Două reuşite consecutive ale Cristinei Grigore la care am adăugat un nou coş venit pe mâna Ruxandrei Mihai au făcut ca tabela să indice 8-6 pentru alb-roşii la jumătatea perioadei de debut. Chiar dacă nu şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor, Roxana Agachi a contribuit cu două recuperări, o intercepţie şi o pasă decisivă spre finalul primului sfert, oaspetele având atunci un ecart de patru puncte, scor 13-9. La jumătatea întâlnirii diferenţa s-a mărit graţie tandemului Roxana Mihai - Alexandra Marin, cele două sportive reuşind să se înţealeagă perfect într-un joc în care oasptele au condus la o diferenţă de cinci puncte, scor 26-21, în minutul 20.

Meciuri Jucătoarele echipei Baschet Club Star Şcoala 119 au avut trei partide sâmbătă, una oficială cu Olimpia B Bucureşti şi alte două de verificare cu Chemp Ploieşti iar duminică au avut programată întâlnirea cu Dan Dacian.

După reluare, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a dominat lupta în spaţiul de trei secunde, în ambele faze, acolo unde Roxana Agachi, în defensivă, şi Alexandra Marin, în ofensivă, au făcut ca distanţa dintre cele două formaţii să crească treptat pe tabela de marcaj. După trei sferturi din meci, jucătoarele alb-roşii au condus cu scorul de 36-25. Echilibrul partidei s-a rupt însă în ultimele minute, atunci când gazdele au cedat iniţiativa iar jucătoarele alb-roşii au punctat aproape de fiecare dată pentru un parţial de 20-13 în ultima perioadă. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 56-38 şi au rămas pe primul loc în clasamentul Campionatului Municipal feminin Under 14, sportive născute în anii 1998 şi 1999. Chiar dacă a pierdut, Olimpia B Bucureşti a urcat o poziţie în ierarhia junioarelor trei, de pe patru pe trei, fiind la egalitate de puncte cu alte două teamuri, Olimpia A şi Olimpia C, însă cu un procentaj superior în meciurile directe.

În ultima etapă, a şaptea, jucătoarele alb-roşii ar fi trebuit să întâlnească formaţia Phoenix Constanţa, însă meciul a avut loc în devans, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 impunându-se cu scorul de 49-30. Astfel, în perioada 28-29 ianuarie nu va fi programată nicio partidă la Under 14 feminin, fetele pregătite de Valentin Bâlă adunând în tur şase meciuri câştigate din şapte disputate până acum în actuala stagiune. Singurul eşec a venit în faţa celor de la ACS Champions, scor 47-54, vicecampioana naţională la categoria sportivelor născute în anii 1999 şi 2000. După succesul de sâmbătă, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 şi-a asigurat un loc în faza semifinală a Campionatului Municipal de junioare trei, indiferent de rezultatele care se vor consemna în returul competiţiei.

Echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 41-51, ultimul meci de verificare, înainte de startul returului, pe care l-a susţinut contra formaţiei Vampires Bucharest, la Şcoala Americană. Detalii aici...

Niciun comentariu: