marți, 29 noiembrie 2011

UNDER 17. Primul turneu se va juca la Bacău

La numai câteva zile după începutul Anului Nou, echipa Baschet Club Star va participa, în perioada 5-7 ianuarie, la primul turneu de sală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, competiţie rezervată sportivelor născute în anii 1995 şi 1996. Jucătoarele alb-roşii sunt în grupă cu gazdele de la CSŞ Bacău, la care se vor mai adăuga ACS Champions Bucureşti şi Phoenix Galaţi. În prima etapă, Ioana Miroiu & Co vor volua împotriva celor de la ACS Champions.

După derby-ul bucureştean al seriei, echipa Baschet Club Star o va avea ca adversară pe formaţia organizatoare, CSŞ Bacău, urmând ca, în ultima rundă a turneului de sală, fetele pregătite de Valerian Netolitzchi să întâlnească pe Phoenix Galaţi, de departe cel mai puternic adversar din grupă. Campionatul Naţional feminin Under 17 nu are etape săptămânale, precum în competiţia junioarelor I, astfel că toate formaţiile se întâlnesc la turnee. Programul întrecerii cuprinde trei astfel de reuniuni, după cum urmează: 5-7 ianuarie 2012, 27-29 ianuarie 2012 şi 6-8 aprilie 2012. După această fază, primele primele două teamuri din cele trei serii, plus alte două grupări cu cel mai bun coeficient de pe poziţia a treia, vor obţine calificarea la turneul semifinal, penultimul act urmând să se desfăşoare în intervalul 27-29 aprilie 2012.

Obiectiv Sezonul recent încheiat, echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul cinci în ţară în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17. Jucătoarele alb-roşii au fost la un pas de a intra şi în lupta pentru medalii.

Chiar dacă Diana Robu nu va avea drept de joc în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, pivotul alb-roşiilor fiind născut în anul 1994, gruparea din Capitală va avea încă o sportivă de talie în spaţiul de trei secunde, pe lângă Alexandra Anghel. Legitimarea noii echipiere a Baschet Club Star se va face in pauza competiţională, cu puţin timp înainte de retur, astfel că ahiziţia formaţiei pregătite de Valerian Netolitzchi va sosi alături de noile sale colege cu puţin timp înainte de turneul de la Bacău. La capitolul noutăţi sunt trecute şi alte două posibile sosiri de la teamuri din Capitală, însă, la această oră, nu s-au stabilit detaliile referitoarea la transferuri. Lotul Baschet Club Star este completat de Nicoleta Constantinescu, Miruna Lală, Roxana Dumitraşcu, Ingrid Lişman, Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil şi Simona Rădanţu.

Pentru acest sezon, jucătoarele alb-roşii au ca obiectiv o clasare în primele cinci echipe din România în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, ceea ce ar echivala cu o egalare a celei mai bune performanţe din istoria clubului la categoria sportivelor născute în anii 1995 şi 1996. De menţionat că deţinătoarea trofeului, MC Sport Cluj, nu-şi va putea apăra titlul cucerit în ediţia recent încheiată deoarece gruparea ardeleană nu s-a înscris în această competiţie. Favoritele la cucerirea medaliei de aur sunt Phoenix Galaţi, CSŞ Bega Timişoara şi CSŞ Craiova. În acest an, la Under 17 feminin, şi-au anunţat participarea doar 12 cluburi, după cum informează site-ul oficial al forului de specialitate. Ultimul act al acestui campionat va avea loc pe 13 mai, atunci când va fi stabilită noua campioană naţională.

Pentru a vedea etapele complete şi grupele din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: