duminică, 2 octombrie 2011

AMICALE. Victorii pentru fete, eşec la băieţi

Jucătoarele echipei sub zece ani a Baschet Club Star s-au impus, duminică, în ambele meciuri de verificare pe care le-au disputat în faţa formaţiilor BC Dan Dacian şi ACS Champions, în timp ce selecţionata masculină Under 12 a alb-roşiilor a pierdut întâlnirea cu ACS Champions. Toate cele trei partide s-au disputat în deplasare, în sălile grupărilor de mai sus. De la fete s-au remarcat Ruxandra şi Roxana Mihai, Livia Mariea şi Monalisa Pîrvan, în timp ce Eduard Harabagiu a dovedit, încă odată, că este un sportiv cu reale perspective.

În primul meci amical de duminică, Baschet Club Star a evoluat pe terenul formaţiei BC Dan Dacian, partida fiind programată în sala "Arena de Baschet". Revenirea în lot a Monalisei Pîrvan, evoluţia peste aşteptări a Denisei Ţurcan, realizările Ioanei Săndulescu, Laviniei Dinu şi Liviei Mariea, la care s-au adăugat prestaţiile de excepţie ale Roxanei şi Ruxandrei Mihai (foto, la minge), au făcut ca scorul să fie unul net în favoarea alb-roşiilor, 63-4. Trebuie menţionat faptul că multe din adversare sunt născute în anul 2001 şi chiar mai mici şi că unele dintre acestea s-a aflat la primul lor meci din carieră, lucru care s-a văzut în timpul întâlnirii. În cadrul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă au debutat oficial Maria Stratulat, Andreea Chiriţoiu şi Georgiana Ifrim.

Statistică
Echipele Baschet Club Star şi BC Dan Dacian s-au întâlnit ultima dată în luna iunie, anul trecut, atunci când jucătoarele alb-roşii s-au impus în cadrul turneului final, grupa valorică B, al Campionatului Naţional feminin Under 15.

După o pauză de câteva ore, jucătoarele alb-roşii au revenit pe parchet, de data aceasta având-o ca adversară pe ACS Champions, o formaţie foarte bine pregătită. Partida a avut loc duminică după amiază în sala de educaţie fizică şi sport a Liceului "Henri Coandă" din Capitală. Cele şapte puncte şi 12 pase decisive ale Ruxandrei Mihai, la care s-au adăugat alte 19 puncte realizate de Roxana Mihai, plus 14 venite pe mâna Liviei Mariea au fost decisive în stabilirea rezultatului final, scor 54-26. Monalisa Pîrvan a contribuit cu şase puncte, în timp ce Lavinia Dinu şi Ioana Săndulescu şi-au împărţit, în mod egal, opt puncte. Rezultatul nu a fost, însă, conform cu ceea ce s-a petrecut pe teren, asta şi pentru că amfitrioanele au ratat mult.

Grupa masculină sub 12 ani a Baschet Club Star a pierdut, duminică, în deplasare, scor 33-60, meciul cu ACS Champions. Eduard Harabagiu a avut o evoluţie excelentă, trecându-şi în cont 22 de puncte, record al carierei, la care a mai adăugat patru recuperări, două intercepţii şi două pase decisive. Victor Matei a încheiat partida cu cinci puncte, în timp ce Vlad Dinu, Antonio Tote şi Emi Bratu au marcat fiecare câte un coş din acţiune. Din lotul alb-roşiilor au mai făcut parte Georgian Harnagea şi Andrei Pandele, sportivi care au fost cu trei, respectiv patru ani mai mici decât adversarii din teren. De luni, fetele şi băieţii de la Baschet Club Star vor reveni la antrenamente, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119.

În luna aprilie, echipa Baschet Club Star a învins, scor 15-14, formaţia ACS Champions, într-un meci care a contat pentru Campionatul Municipal din Bucureşti, la masculin. Detalii aici...

Niciun comentariu: