duminică, 10 iulie 2011

ANALIZĂ. Liga Naţională Under 12 s-a încheiat

Delegaţia echipei sub 12 ani feminin a Baschet Club Star a revenit, sâmbătă seară, în Capitală. Jucătoarele alb-roşii au participat, în perioada 3-9 iulie, la Liga Naţională de la Braşov. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au terminat întrecerea pe locul 25 din 49, cu cinci meciuri câştigate şi nouă pierdute. În ultima partidă, sâmbătă dimineaţă, Diana Şuşnea & Co au cedat, la limită. scor 15-17, întâlnirea cu formaţia For You Cluj.

VEDEŢI AICI CLASAMENTUL FINAL AL LIGII NAŢIONALE

Echipa CSU Cuadripol Braşov a cucerit titlul de campioană naţională la actuala ediţie a Ligii Naţionale de Minibaschet feminin, întrecere rezervată sportivelor născute în anii 1999-2000. Pe locul al doilea s-a clasat formaţia ACS Champions Bucureşti iar LPS Galaţi a completat podiumul. În perioada 3-9 iulie, pe terenurile Liceului de Informatică "Grigore Moisil" din Braşov au avut loc aproximativ 600 de meciuri, desfăşurate după sistemul a patru reprize de câte opt minute fiecare. Peste 400 de baschetbaliste au fost prezente, în acest an, în localitatea de la poalele Tâmpei, acolo unde a avut loc un adevărat regal al sportului cu mingea la coş. Jucătoarea Claudia Dinu, de la ACS Champions Bucureşti, a fost desemnată MVP-ul turneului.

Statistică Iniţial, la Braşov, şi-au anunţat participarea 49 de echipe, aceste formaţii depunându-şi, la Federaţia Română de Baschet, dosarul pentru a fi înscrise în cadrul Ligii Naţionale. Şapte dintre acestea nu au mai ajuns la competiţie.

În ultimul meci pe care l-au disputat în cadrul Ligii Naţionale de Minibaschet de la Braşov, jucătoarele alb-roşii au cedat, scor 15-17, partida cu formaţia For You Cluj Napoca. Roxana Agachi a evoluat excelent după pauză, atunci când Diana Şuşnea şi Ruxandra Mihai au întors rezultatul şi echipa Baschet Club Star a avut prima şansă la victorie. Din păcate, ultima perioadă a fost scurtată deoarece festivitatea de premiere a turneului trebuia să înceapă. Sfertul decisiv a durat doar cinci minute, interval în care gruparea din Capitală a reuşit un parţial de 6-0, insufiecient pentru a se impune. După această partidă, fetele pregătite de Valentin Bâlă au încheiat competiţia pe locul 25 în ţară, cu două poziţii sub obiectivul fixat iniţial.

Diana Şuşnea a fost recompensată de organizatori la festivitatea de premiere pentru faptul că a câştigat, joi seară, "Coşul de Diamant", în timp ce Eduard Harabagiu, căpitanul echipei sub 10 ani masculin a Baschet Club Star, a primit un premiu special din partea oficialilor competiţiei. Edi a fost prezent, la Braşov, alături de fetele pregătite de Valentin Bâlă. Cea mai bună jucătoare din lotul grupării din Capitală la Liga Naţională a fost desemnată Diana Şuşnea, podiumul fiind completat de Roxana Agachi şi de Livia Mariea. Jucătoarele alb-roşii vor primit două zile libere, urmând să revină la antrenamente începând de luni, pentru cel puţin o săptămână.

Actuala grupă de junioare a Baschet Club Star a obţinut, în urmă cu patru ani, locul nouă pe ţară la prima participare în cadrul unui Campionat Naţional. Detalii aici...

Niciun comentariu: