sâmbătă, 24 iulie 2010

PROBLEME. Criza financiară distruge turnee

Echipa Baschet Club Star ar fi trebuit ca, la mijlocul lunii septembrie, să participe la un puternic turneu internaţional feminin, la categoriile Under 16 şi Under 17, la Ruse, în Bulgaria. La această competiţie ar mai fi venit formaţii din ţara vecină, din Serbia şi, posibil, din Croaţia. Din păcate, problemele financiare cu care se confruntă, în această perioadă, formaţia Dunav Ruse au făcut ca întrecerea să fie anulată, după cum au anunţat organizatorii.

Conducerea echipei Baschet Club Star va încerca să caute un alt turneu de verificare, înainte de începerea Campionatului Naţional feminin Under 16, sezonul 2010-2011, sau să organizeze o întrecere la care să invite alte trei formaţii de top din România. Întrecerea din Bulgaria ar fi fost un excelent prilej de omogenizare a lotului, dar şi şansa ca jucătoarele alb-roşii să prindă câteva meciuri puternice după cantonamentul de la Sovata şi după turneul final, grupa valorică B la junioare doi, de la Alba Iulia.

Pregătire În aceste zile, toate echipierele Baschet Club Star se află la antrenament. Jucătoarele alb-roşii au participat cu trei echipe la cel de-al treilea turneu al "Sport Arena Streetball", din perioada 23-25 iulie.

În ceea ce priveşte transferurile, în atenţia conducerii echipei Baschet Club Star sunt trei noi jucătoare, una dintre acestea componentă a lotului naţional feminin Under 14. Finalizarea negocierilor ar putea avea loc chiar pe 14 septembrie, cu o zi înainte de închiderea perioadei de achiziţii impusă de forul de specialitate din ţara noastră. Există şanse destul de mari ca cel puţin o sportivă să ajungă alături de Ioana Miroiu & Co până la începutul lunii august, atunci când va debuta, oficial, pregătirea pentru noul sezon.

După sosirea din cantonamentul de la Sovata, jucătoarele alb-roşii vor pleca la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa valorică B. Chiar dacă doar opt echipiere ale Baschet Club Star au trecut normele de control în 2009 şi au drept de joc la această competiţie, înainte de turneu gruparea din Capitală va disputa două partide de verificare în care va putea folosi totul lotul pe care conducerea tehnică îl va avea la dispoziţie la acea oră. La Baschet Club Star sunt legitimate, în prezent, 11 sportive.

Conducerea echipei Baschet Club Star a stabilit ca luni, 9 august, să înceapă, oficial, pregătirea pentru noul sezon competiţional. Detalii aici...

Niciun comentariu: