joi, 1 aprilie 2010

OBIECTIV. Fără înfrângere la turneul semifinal

Cu trei victorii din tot atâtea posibile, echipa Baschet Club Star se află la un pas de obiectivul propus în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, acela de a termina în primele şase formaţii din ţară. Joi, în cadrul turneului semifinal, grupa valorică B, jucătoarele alb-roşii au învins, fără probleme, scor 104-20, pe formaţia CS Dan Dacian şi au câştigat întrecerea organizată în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală. Pe poziţia a doua s-a clasat CSS Braşovia Braşov, team care a obţinut dreptul de a se lupta pentru locurile 5-8.

Turneul final al grupei valorice B se va disputa în perioada 18-20 iunie, într-o localitate care va fi desemnată ulterior de Federaţia Română de Baschet. Alături de Baschet Club Star şi de CSS Braşovia Braşov, echipele CSS Universitatea Craiova şi Sirius Târgu Mureş se vor lupta pentru locurile 5-8 în România, în timp ce MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara, Phoenix Galaţi şi Olimpia Bucureşti se vor bate pentru medalii, în grupa valorică A. Gruparea din Cluj este singura formaţie care nu a fost învinsă în Campionatul Naţional feminin Under 15 şi rămâne favorită la cucerirea titlului naţional.

Victorie Echipa Baschet Club Star a învins, miercuri seară, scor 67-39, formaţia CSS Braşovia Braşov. Ambele grupări au obţinut calificarea în faza următoare, după încheierea meciurilor turneului semifinal al grupei valorice B.

Cu şapte jucătoare care au marcat cel puţin zece puncte, echipa Baschet Club Star a condus din primul şi până în ultimul minut meciul cu formaţia CS Dan Dacian, scor 104-20. Ioana Miroiu (foto, la minge) a terminat întâlnirea cu 18 puncte, trei recuperări şi patru intercepţii, în timp ce Miruna Lală a marcat 17 puncte şi a totalizat trei recuperări şi un capac. Nicoleta Constantinescu a terminat jocul cu 14 puncte, iar Mihaela Dragomir şi Alexandra Anghel şi-au împărţit, în mod egal, 24 de puncte. De la adversare, Irina Mihai a avut opt puncte şi două recuperări.

După numai cinci minute de la primul angajament, tabela a indicat 12-2 pentru Baschet Club Star, în meciul cu CS Dan Dacian. Mihaela Nemil şi Denisa Fitero au mărit, treptat, ecartul, astfel că diferenţa la pauză a fost una considerabilă: 35 de puncte, scor 45-10 pentru jucătoarele alb-roşii. După reluare, gazdele nu şi-au menajat adversarele şi au marcat din fiecare poziţia, terminând întâlnirea la o diferenţă de 84 de puncte. Ioana Miroiu & Co au totalizat şase puncte din tot atâtea posibile şi, împreună cu echipa CSS Braşovia Braşov, care a acumulat cu un punct mai puţin, aşteaptă acum lupta pentru primele opt locuri la categoria Under 15.

Pentru a vedea rezumatul video al întâlnirii dintre Baschet Club Star şi CS Dan Dacian, scor final 104-20, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: