luni, 26 mai 2008

FINAL. B.C. Star e pe locul 14 in Romania!

Daca un oficial al Federatiei Romane de Baschet ar fi fost prezent la intalnirea dintre Baschet Club Star si C.S.S. Bacau, desfasurata duminica, 25 mai, la turneul final 9-16 de la Targu Secuiesc, meciul s-ar fi incheiat in cel mult 15 minute! Gruparea din Moldova a propus inca din startul jocului pentru locurile 13-14 o defensiva in zona, care a si fost sanctionata promt, de arbitri, dupa doar patru minute de joc. Insa doar atat. Mai mult, banca tehnica a formatiei din Capitala a primit si ea o greseala tehnica, tocmai pentru ca si-a permis sa atraga atentia asupra apararii echipei din Bacau intr-o faza clara in care adversarele bucurestencelor se asezasera intr-un clasic "2-3"! Chiar daca partida a mai fost pigmentata cu mici intreruperi in care baschetbalistele din Bacau au fost atentionate sau chiar somate sa isi tina omul, jocul a continuat. Cei doi oficiali au decis ca "meciul trebuie sa se joace, indiferent de aparare". Conform FRB orice club care practica aparare in zona este sanctionat cu greseala tehnica la juniori trei, iar la doua astfel de abateri intalnirea se termina cu forfait.
Dupa 40 de minute de joc, tabela a indicat 73-68 pentru C.S.S. Bacau, moldovencele adjudecandu-si locul 13, in timp ce Baschet Club Star a ocupat pozitia a XIV-a in Romania. Mihaela Dragomir a fost de neoprit si in acest meci, in care capitanul alb-rosiilor a marcat 30 de puncte, record personal, dupa ce, cu o zi inainte, reusise 21 in intalnirea cu C.S.S. Medias! Ioana Miroiu (15 puncte) si Denisa Fitero (zece puncte) au semnat alte 25 de puncte pentru alb-rosiii. Baschet Club Star a facut, in acest joc, o adevarata cursa de recuperare a ecartului pierdut in primul sfert, atunci cand gruparea din Bacau a luat un avans de 12 puncte, scor 12-24. Chiar daca s-a impus in urmatoarele trei sferturi cu 21-20, cu 19-16 si cu 16-13, B.C. Star nu a putut sa-si adjudece intalnirea.
Pentru evolutiile sale excelente in aceasta competitie, Mihaela Dragomir a fost aleasa in echipa turneului 9-16 de la Targu Secuiesc! Alaturi de capitanul Baschet Club Star au fost votate de antrenori urmatoarele jucatoare: Madalina Dumitru (Raptors Bucuresti), Hanna Demeter
(KSE Targu Secuiesc), Anita Kloos (C.S.S. Medias) si Kinga Balo
(Liceul Mikes Kelemen Sfantu Gheorghe). Cosgetera turneului a fost Anita Kloos (C.S.S. Medias) cu 135 de puncte marcate. Iata rezultatele din ultima zi si clasamentul final al Campionatului National feminin Under 14:
Locurile 15-16: C.S.S. Medias - KSE II Tg. Secuiesc 35-32
Locurile 13-14: C.S.S. Bacau - Baschet Club Star 73-68
Locurile 11-12: Raptors Bucuresti - LPS Alba Iulia 69-44
Locurile 9-10: KSE Tg. Secuiesc - LMK Sf. Gheorghe 49-45
Clasament final: 1. OLIMPIA BUCURESTI, 2. PH Cluj,
3. Bega Timisoara, 4. MC Cluj, 5. CSS Univ. Craiova,
6. LPS Satu Mare, 7. CSS Reghin, 8. LPS Galati,
9. KSE Tg. Secuiesc, 10. LMK Sf. Gheorghe, 11. Raptors,
12. LPS Alba Iulia, 13. CSS Bacau, 14. Baschet Club Star,
15. CSS Medias, 16. Phoenix Galati

Niciun comentariu: