miercuri, 19 martie 2008

ADVERSAR. LMK a jucat excelent in Austria

In aceste zile se desfasoara la Viena cel mai puternic turneu anual recunoscut de FIBA Europe, competitie care reuneste la start peste 300 de echipe din 24 de tari din intreaga lume. Romania este reprezentata de trei formatii, printre care si Liceul „Mikes Kelemen” din Sfantu Gheorghe, viitoare adversara a Baschet Club Star la turneul semifinal de junioare trei de saptamana viitoare, din Bucuresti. Formatiile antrenate de Ildiko Vass s-au calificat in fazele superioare in Austria, chiar daca au avut in fata grupari cu nume din Europa.
Astfel, la categoria Under 13, LMK a cedat in fata echipelor din Michelbach (Germania), scor 27-34, si din Lignano (Italia), scor 24-46. Romancele au invins in aceasta seara pe Miejskin (Polonia), scor 33-32, insa au incheiat grupa pe locul al treilea, calificabil. In sferturi de finala, Sfantu Gheorghe va intalni joi tot pe Lignano, de la ora 14:00, ora Romaniei. La Under 14 feminin, LMK Sfantu Gheorghe a pierdut cu Zeljeznicar Sarajevo
(Bosnia & Hertegovina), scor 41-46, si cu Parma (Italia), scor 38-48, intrecand cu scorul de 51-43 pe Spandau 04 din Germania, un rezultat excelent pentru fetele din tara noastra, care s-au calificat mai departe de pe treapta a treia, cu un cosaveraj mai bun decat o alte patru echipe de pe aceeasi pozitie din serii opuse. In faza urmatoare, cea a optimilor de finala, LMK va intalni joi pe Kangaroos, din Austria, meciul urmand sa inceapa de la ora 11:30, ora Romaniei.
Important este faptul ca ambele echipe din Sfantu Gheorghe au avut evolutii excelente la acest turneu, ceea ce inseamna ca LMK are o generatie de jucatoare talentate, asa ca intalnirile cu Baschet Club Star nu au inca o favorita certa. Cea mai interesanta partida se anunta insa cea de la Sfantu Gheorghe, de la cel de-la doilea turneu semifinal al Grupei Valorice B, atunci cand ambele echipe vor avea in picoare cel putin cinci meciuri internationale, deoarece jucatoarele alb-rosiii vor veni dupa turneul international de la Wasserburg, din Germania. Din seria A, din cadrul Campionatului National feminin Under 14, grupa valorica B, mai fac parte Royal Fun Bucuresti si Clubul Sportiv Scolar 6 Bucuresti.

Niciun comentariu: